Jouw papa- mamakompas

Kinderen zijn geweldig! Jouw kinderen zeker. Maar ..... niet altijd.
En ook jij als papa of mama bent echt geweldig! Maar ... ook niet altijd.
Gelukkig maar, want juist tegenslagen en obstakels onderweg bieden je de prachtigste levenslessen.

Het ouderschap zit vol leermomenten, valkuilen en spiegels.
En zit je middenin zo'n levensles dan zie je het soms even niet meer. Lukt het allemaal niet en heb je even iemand nodig die met je meekijkt en meereist.

Wij zijn gespecialiseerd in het systemisch begeleiden van papa's en mama's, ook wanneer die niet meer samen wonen (gescheiden zijn). Met als extra specialisatie het samengestelde gezin. Vragen rondom ouderschap en stief-ouderschap zijn bij ons in goede handen.

Als papa- en mamacoach wandelen wij samen of één van ons graag een stukje met jou of jullie mee en onderzoeken we samen waar de mogelijkheden liggen. Vanuit het hier en nu kijken we samen naar wat jou tot hier heeft gebracht, waar je tegenaan loopt als papa of mama, waar jouw kracht ligt en waar jouw macht het soms overneemt. We gaan op zoek naar jouw persoonlijke papa-/ mama- verlangens, geven onderbouwende informatie/ educatie en helpen jou om te gaan koersen op jouw eigen unieke ouderschapskompas. Zodat jij die vader of moeder bent die jij zo graag wilt zijn.

Het kan ook zijn dat er vragen zijn over je kind(eren). Ook dan kun je bij ons terecht en kijken we met jou/ jullie mee.

De coaches

Jeannette (1969). In 1998 werd ik mama van onze oudste zoon. Na een miskraam volgden in 2000 een zoon en in 2002 een dochter. Ik werkte in die tijd als groepsleerkracht en intern begeleider in het basisonderwijs.
In 2004 besloot ik een punt achter mijn onderwijscarrière te zetten en een praktijk voor kindercoaching te openen. Kindercoaching was op dat moment nog onbekend en ik mag mij dan ook een pionier op het gebied van kindercoaching noemen. En denk bij de naam kindercoaching niet dat ik alleen met kinderen werk. Juist niet. Ik werk voor kinderen en dat betekent in de praktijk dat ik meer met ouders, opvoeders en professionals rondom het kind werk en daarnaast (soms) met kinderen.
Als een van de eerste kinder-, jongeren- en oudercoaches van Nederland heb ik al veel kleine en grote mensen met heel veel plezier mogen begeleiden. De ene keer thuis bij de ouders en het kind, de andere keer mij in de praktijk en wanneer live niet kan gaan we online aan de slag.

Papa's en mama's komen bij mij met de meest uiteenlopende levenslessen. Vragen die te maken hebben met pesten, scheiding, rouw en verdriet, schoolproblemen of faalangst/ onzekerheid hebben de weg naar mij gevonden. Maar bovenal vonden ouders en kinderen hun eigen kracht en vertrouwen weer terug.

Erik (1966). In 2003 werd ik papa van een prachtige dochter. Een tweede zwangerschap van een tweeling eindigde vroegtijdig en we moesten afscheid nemen van ons dochtertje en ons zoontje. Het vaderschap bracht mij daarmee naast intense vreugde ook rouw en diep verdriet.

In 2018 ontmoette ik mijn huidige vrouw, Jeannette. En wij mogen nu ouders zijn van een samengesteld gezin. Waarvan de 2 oudsten al op zichzelf wonen en onze beide dochters bij ons vertoeven. Een best ingewikkelde klus waar we beiden onze schouders dagelijks onder zetten.

In 2019 ben ik afgestudeerd als master kinder- en jongerencoach met als specialisatie 'natuurcoaching' en 'familieopstellingen'.
Naast mijn baan als IT'er op een hogeschool vind je mij ook veel op de racefiets en in de klimhal. Maar het liefst ben ik in de natuur.

Vanuit mijn levenservaring kijk ik mee. Met natuurlijke werkvormen laat ik je ervaren waar weer beweging mogelijk is. Ik daag uit en ben het duwtje in de rug. Ik ben ook een eerlijke gesprekspartner of een schouder om op uit te huilen.


De kosten:

In de praktijk of bij jullie thuis € 100,00 (per uur) (inclusief 21% BTW)
Online of telefonische gesprekken  € 25,00 (per kwartier) (inclusief 21% BTW)

Afspraak maken:
Je kunt een bericht sturen via het onderstaande formulier of bellen met nummer 06 294 95 297.